Terugblik

Bekijk hier de aftermovies, fotoverslagen en presentaties van voorgaande jaren. 

 

2016

 

 

 2017

De zesde editie van het Nationaal Fietscongres vond plaats op 21 september, met op 20 september het pré-congres. Meer dan 300 professionals kwamen bijeen in Tilburg om vakgenoten te ontmoeten, kennis op te doen, en nieuwe contacten te leggen. Klik hier voor de gehele terugblik en de presentaties. 

Bekijk hier de aftermovie: 

 

 

Pre-congres
Op 20 september verzamelden de fietsprofessionals bij Heavens Kitchen waar zij in de middag een boottocht, fietstocht of spoorzonewandeling op een informele wijze (beter) kennis maakten met elkaar en met gemeente Tilburg. Vervolgens schoof men aan bij het Nationaal Fietsdiner, waarbij naast het heerlijke eten de FietsQuiz-, Mini-Fietsexpositie en een DJ met muziek uit de bakfiets de extra sfeer brachten.

Nationaal Fietscongres
Na een spectaculaire openingsact, trapte Dolf Jansen de dag af en leidde de rondetafeldiscussie waarin wethouder Mario Jacobs (Gemeente Tilburg), gedeputeerde Christophe van der Maat ( Provincie Noord-Brabant), Lot van Hooijdonk (Gemeente Utrecht, F10) en gedeputeerde Luk Lemmens (Provincie Antwerpen) met elkaar discussieerde over o.a. het innoveren met de fiets. Hier leest u het hele artikel over de uitkomsten van deze rondetafeldiscussie.


F10
Wethouder van gemeente Utrecht Lot van Hoijdonk maakte de oprichting van de F10, het netwerk van ambitieuze fietssteden bekend tijdens het congres. De F10 wordt gevormd door Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Goes, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zwolle. Lees hier meer over de F10. 

Kennissessies
In de middag ging men uiteen om verschillende kennissessies bij te wonen, welke door de deelnemers met gemiddeld een 7,5 beoordeeld werden. Binnenkort vindt u op deze website de presentaties van deze sessies terug. 

Winnaars Tour de Force- Innovatieprijs 2017
Tot slot is de winnaar van de Tour de Force Innovatieprijs bekend gemaakt. Kees Vernooij en Sjoerd Linders van de gemeente Amsterdam mochten de prijs voor hun innovatie 'Ontwerpen naar gebruik' in ontvangst nemen. Verkeersontwerper Kees Vernooij en expert verkeersregelingen Sjoerd Linders van Amsterdam gingen op een tiental met verkeerslichten geregelde kruispunten aan de slag om de capaciteit te verhogen. Daarbij past men soms unieke maatregelen toe. Lees hier meer over het winnende idee. 

Dat het Nationaal Fietscongres voor de zesde keer geslaagd is, bleek uit de reacties van de deelnemers. Zij beoordeelden het congres met gemiddeld een 8.