Gelukkiger en mooier 

Keynotespreker Ap Dijksterhuis spreekt op het Nationaal Fietscongres over geluk, fietsgeluk. Zijn doel, in het algemeen en zeker ook voor de bezoekers van het NFC?:Ik wil mensen gelukkiger maken en de wereld een beetje mooier maken. 

Op de vraag of er een relatie is tussen onze ‘tijd en tijdgeest’ en de toenemende aandacht voor geluk, antwoordt de keynotespreker: “Je ziet dat er meer aandacht komt voor geluk en dit geldt voor overheden, bedrijven, het onderwijs, etc. De wetenschap toont ook duidelijk aan dat geluk deels maakbaar is, dus het is zonde om er niet meer gebruik van te maken. 

Wat Dijksterhuis, zelf een fervent fietser, op het congres zal vertellen wil hij nog niet zeggen: “Mijn opdracht is om over geluk te praten, en ik zal de link met fietsen natuurlijk leggen. Maar hoe? Dat verklap ik nog niet.”  

Over Ap Dijksterhuis 
Prof. dr. Ap Dijksterhuis is hoogleraar, ondernemer, spreker en schrijver. Hij probeert met inzichten uit de wetenschappelijke psychologie de wereld te verbeteren door gedrag te veranderen en door menselijk geluk te bevorderen. Lees meer >>