21 juni Nationaal Fietscongres

Tijd: 10:00 uur (09:30 uur inloop) - 17:00 uur

Locatie: Hulstkamp Gebouw Rotterdam
Klik hier voor het programmaboekje.

Hieronder vindt u meer informatie over de (plenaire) sprekers/ keyotes en de sessies. 


Sprekers en Keynotes

 

Uw dagvoorzitter Natasja van den Berg

Dagvoorzitter Natasja van den Berg is medeoprichter van Tertium, een bureau dat zich toelegt op verschillende vormen van burgerparticipatie. Zij studeerde politicologie en werkte in het verleden onder meer bij GhettoRadio, omroep Llink en als hoofd politiek bij debatcentrum De Balie. Ze maakte en modereerde talloze programma’s over politiek, mondiale rechtvaardigheid en duurzaamheid.


 

Staatssecretaris


Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven 

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven opent het fietscongres. Zij zet zich in dat steeds meer mensen gaan fietsen. Goed voor de gezondheid en milieu en zorgt voor een betere bereikbaarheid.


    Wethouder van Rotterdam Adriaan Visser

    Adriaan Visser verwelkomt u op het Nationaal Fietscongres en is trots dat er in zijn stad Rotterdam het fietscongres wordt gehouden.

Dijksterhuis

 
Keynote speaker prof. dr. A.J. Ap Dijksterhuis    

Keynotespreker Ap Dijksterhuis spreekt op het Nationaal Fietscongres over geluk, fietsgeluk. Zijn doel, in het algemeen en zeker ook voor de bezoekers van het NFC?
: “Ik wil mensen gelukkiger maken en de wereld een beetje mooier maken." Dijksterhuis is hoogleraar, ondernemer, spreker en schrijver. Hij probeert met inzichten uit de wetenschappelijke psychologie de wereld te verbeteren door gedrag te veranderen en door menselijk geluk te bevorderen. Lees meer>

 

 

Thijs Zonneveld

 

 Keynote speaker Thijs Zonneveld 

 Journalist/columnist en voormalig Nederlands beroepswielrenner Thijs Zonneveld sluit het Nationaal Fietscongres af. Hij wil graag de wereld van de profs verbinden aan die van de   ‘gewone’ fietser. De professionele wielersport moet de kapstok zijn om de breedtesport uit te rollen, vindt hijHoewel wielrenners en fietsers elkaar nog regelmatig in de weg zitten, wil ik  bijdragen deze werelden te verbinden. Want ik ‘woon’ nog steeds op de fiets. Eerst vanuit professie en nu in de rol van fietsende AmsterdammerIk zie wat anders kan, waar uitdagingen liggen. En daar wil ik graag aan bijdragen.
Lees meer >> 

 

 

Sessies  

Ook dit jaar heeft u ruim de keuze uit verschillende verdiepingsessies. Stel zelf uw programma samen: 

 

11:30 uur

12:05 uur
13:30 uur
14:40 uur
15:15 uur


 

 


20 juni Pré-congres

Tijd: 15.00 of 18.30 - 21.30 uur
Locatie: Walhalla Rotterdam

 

fietsen in rotteram

In de middag: Fietscollegetour

Op 20 juni maakt u kennis en praat bij met uw vakgenoten en leert u door middel van de fietscollegetour hoe gastheer Rotterdam de fiets op de kaart zet tijdens hét gezelligste fietsfeest van het jaar.

Rotterdam, voorloper op het gebied van moderne architectuur en bekend als autostad, is hard op weg de ideale fietsstad te worden. Hoe doen ze dat? Hoe krijgen ze bewoners op Zuid op de fiets en zorgen ze met slimme verkeerslichtinnovaties dat fietsers lekker door kunnen fietsen? Tijdens de fietscollegetour leert u meer over de Rotterdamse aanpak en passeert u enkele van de Rotterdamse architectonische hoogtepunten.

  


Fietsdiner 2017In de avond: Fietsdiner

Het précongres wordt feestelijk afgesloten met het  informele fietsdiner.